Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Francouzské nezávislé studio Novaquark nedávno ohlásilo záměr přijít s opravdu bezbřehou MMO hrou, na niž nyní shání podporu na Kickstarteru. Jedná se o titul Dual Universe, který můžeme vidět jako konkurenta pro Star Citizen a jiné moderní vesmírné hry.
foxem (29) | 20.9.201610:14
Prosimvás, nez zacnete neco psat o podobnosti mezi SC a Dual Universe tak se podivejte na oba dva tituly poradne. Kdo pise takovy clanek? zase dalsi clovek co ma svuj nazor bez toho aniz by se podival na obe dve strany!!
Tomu rikam FAIL.

Mrknete se na 51minutove video z SC a pak na trailery k DU. DU je vic minecraft nebo No Mans Sky. V SC neni nic proceduralne generovano a je to zcela jiny namet, zadna budovatelska kostickarna. Uz jen ty lode z DU vypadaj jak z lega...SC je graficky nekde jinde, pac to neni proceduralne generovano.

Piste prosim az kdyz si neco prectete a zjistite a nepiste takove haluze.

Navic podle toho co sem v DU videl, to moc zabavne nevypada, jak je videt z traileru, jakasi obri stavba nad planetou se navdnasi jakoby nebrala v potaz gravitaci planety pod ni. Navic stavba se pohybuje skoro ve stratosfere podle vizualniho dojmu, coz bude spise pro deti co si radi hraji s Voxelama.­-­) Budiz

Preji hezky den.!!
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 20.9.201610:40
Asi si nerozumíme. Konkurence snad nemusí být úplně totožná, ne? Navíc v samotném článku zmiňuju rozdíly a uvádím, že nejde o to samé. Je taky třeba si uvědomit, že Dual Universe zatím není ani v alfa verzi a tu hru nyní soudit jako kostičkárnu pro děti není zrovna fér.

Ale uznávám, že ­"přímý­" konkurent zmíněný v perexu už je trošku moc, takže toto slovo dám pryč.
Odpovědět0  0
Nitrometan (21) | 19.9.201613:51
Pokud vidíte jako přímého konkurenta SC tak bude potřeba zapnout ten monitor :­-P

Tohle má být spíš masivnější Space Engineers­/Empyrion, etc. protože voxely, pane autore, to je něco co SC nemá, nikdy mít nebude a ani to není­/nebylo plánováno. To je doslova jako říct, že Insurgency je konkurencí pro Squad nebo Squad pro Armu :­-D

Co se ­"Dual Universe­" týče tak to hodně štěstí. Voxely přináší samy o sobě spoustu technických překážek i pro jednoho hráče. Né tak pro tisíce hráčů na jednom místě. Specificky když přidáte ten nevyhnutelný fakt obřích staveb s detailním interiérem.

Některé hry to vyřešili zpomalením času ­(viz třeba EVE Online­), ale to se pro real­-time stavění ve voxelovém světě nehodí.
Odpovědět0  0
alien105cz (120) | 19.9.201613:48
Primo konkurence SC to nebude je to trosku jine a ne do takove hloubky jako SC a s jinym rozpoctem atd... Jinak Chris tuto hru sam podporuje stejne jako nekolik dalsich.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.